Πολιτιστικά Προγράμματα

Μια θαυμάσια εμπειρία ! .....Παρέα με τον Αριστοφάνη !!! (Σχολ.Έτος: 2012-2013)

axar13

     Οι μαθητές της Δ΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου έλαβαν μέρος κατά τη φετινή σχολική χρονιά στο Μαραθώνιο  Ανάγνωσης «Ο συναρπαστικός κόσμος της εικονογράφησης» των εκδόσεων Μεταίχμιο. Διάβασαν τις κωμωδίες του Αριστοφάνη ΑΧΑΡΝΕΙΣ και ΝΕΦΕΛΕΣ από τη σειρά ?Οι κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς? του Τάσου Αποστολίδη (κείμενα) και Γιώργου Ακοκαλίδη (εικόνες). Διαθεματικά με το μάθημα της Ιστορίας έκαναν ένα αξέχαστο ταξίδι στην αρχαία Αθήνα κι απάντησαν στις ερωτήσεις δραστηριότητες που τους δόθηκαν.

     Όμως, το ταξίδι τους δεν σταμάτησε εκεί. Η βιβλιοθήκη του σχολείου μας που αποτελείται από μια πλούσια γκάμα βιβλίων, φιλοξενεί και τις 11 κωμωδίες του Αριστοφάνη σε κόμικς. Σύντομα βρέθηκαν στη βιβλιοθήκη της Δ΄ τάξης όπου τα περισσότερα παιδιά άρχισαν με ενδιαφέρον να τις διαβάζουν και να τις παρουσιάζουν στους συμμαθητές τους.

     Μέσα απ? αυτήν τη διαδικασία αγάπησαν τον Αριστοφάνη και σκέφτηκαν πως θα ήταν πολύ καλό αν η σχολική χρονιά τελείωνε με το ανέβασμα της θεατρικής παράστασης «Αχαρνείς», αφού αυτήν την κωμωδία την διάβασε όλη η τάξη. Όμως, χρειαζόταν το θεατρικό κείμενο, το οποίο η δασκάλα τους αρνήθηκε να τους το δώσει έτοιμο. Κι έτσι οι μαθητές αποφάσισαν να το γράψουν οι ίδιοι. Πήραν τα κόμικς κι άρχισαν να μετατρέπουν τα συννεφάκια σε θεατρική μορφή, δουλεύοντας άλλοτε ομαδικά και άλλοτε ατομικά και  παραδίδοντάς το στη δασκάλα τους σε ηλεκτρονική μορφή. Ποτέ ως τότε δεν είχαν κάνει τόση πολύ εξάσκηση στον ευθύ λόγο και μάλιστα με τη θέλησή τους?.

     Δυστυχώς κανένα παιδί του σχολείου μας δεν ήταν ανάμεσα στους 40 τυχερούς που ανέδειξε η κλήρωση (συμμετείχαν περισσότεροι από 19.000 μαθητές από όλη την Ελλάδα). Τα παιδιά της Δ? Τάξης, όμως, παραδέχτηκαν ότι από τη συμμετοχή τους στη διαδικασία βγήκαν σίγουρα     ΝΙΚΗΤΕΣ ! ! !

 

 

Ακολουθεί μια μικρή γεύση των δημιουργιών των παιδιών !

 

axar0

 

 (Κάντε κλικ στην εικόνα)

 

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες