Άρθρα μαθητών

Στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αιγινίου.

? Μια μέρα στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αιγινίου?

Στο μάθημα της Γλώσσας τέθηκε ο προβληματισμός για το ρόλο των κυνηγών  αλλά και της λαθροθηρίας (παράνομο κυνήγι). Έτσι αποφασίσαμε να οργανώσουμε μια επίσκεψη της τάξης μας στον κυνηγετικό σύλλογο Αιγινίου για να ενημερωθούμε από κοντά για το ρόλο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας  Ελλάδας αλλά και τις δράσεις των κυνηγετικών συλλόγων σε σχέση όχι μόνο με την προστασία των ζώων της Ελλάδας, αλλά και του περιβάλλοντος γενικότερα. 

Kin1

Μας άρεσε πολύ η ιδέα μας και όταν έφτασε εκείνη η ημέρα αφού είχε κανονιστεί το ραντεβού μας, μαζέψαμε τις ερωτήσεις και τις απορίες που είχαμε και ξεκινήσαμε με τα πόδια για το χώρο που φιλοξενείται ο σύλλογος, στο πρώην κτηνιατρείο Αιγινίου, μέσα σε ένα πανέμορφο χώρο με πανύψηλα δέντρα. 

Όταν φτάσαμε εκεί, μας υποδέχτηκαν με χαρά αλλά και μικρά κεράσματα η κ. Ματίνα, μέλη του συλλόγου αλλά και ο κ. Αλέξανδρος Γκάσιος, ο οποίος είναι δασοφύλακας και υπεύθυνος  για την ενημέρωση  όχι μόνο τη δική μας αλλά όλων των σχολείων της κ. Μακεδονίας. 

Πρώτα μας έδειξε εικόνες και βίντεο  για τα ζώα και τα δάση της Ελλάδας και μετά μας ενημέρωσε για τη δράση των κυνηγετικών συλλόγων, για τους θηροφύλακες και τον ρόλο τους αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται από πρευράς τους για την πάταξη της λαθροθηρίας και την προστασία των ζώων που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Όταν ήρθε η ώρα να κάνουμε τις ερωτήσεις μας μας απαντούσε πάντα αναλυτικά ενώ εμείς ηχογραφούσαμε τις απαντήσεις με προσοχή. Για καλή μας τύχη ήρθε στο χώρο που ήμασταν μαζέμενοι  και ένας θηροφύλακας με την επιβλητική στολή του αλλά και με το χαμόγελο στο πρόσωπό του.Φυσικό ήταν να τον βομβαρδίσουμε και αυτόν με απανωτές ερωτήσεις για το ρόλο του στην προστασία των θηραμάτων αλλά και την καταπολέμηση της λαθροθηρίας.

 Όταν τελειώσαμε με τις ερωτήσεις μας, βγήκαμε έξω στο προαύλειο του κτηρίου και απολαύσαμε το παιχνίδι μας κάτω από το πανύψηλα πεύκα, που όπως μας είπε συγκινημένος ο δάσκαλός μας τα είχε φυτέψει ο πατέρας του όταν δούλευε στο κτηνιατρείο, πριν χρόνια και αυτός, όταν ήταν μικρός τον βοηθούσε να τα ποτίσουν, κουβαλώντας νερό με μικρά κουβαδάκια.

kin2

Ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Κυνηγετικού Συλλόγου Αιγινίου που μας δέχτηκαν με τόση χαρά και με υπομονή απάντησαν σε όλες τις απορίες μας. Μας άρεσε πολύ και θα θέλαμε να ξαναπάμε. Επίσης το προτείνουμε και σε άλλες τάξεις, γιατί είναι μια ευκαιρία να ενημερωθούν σε σχέση με  τις προκαταλήψεις, που είχαμε και εμείς σχετικά με το κυνήγι,  αλλά γιατί είναι και μια ευκαιρία να περάσουν μια ωραία μέρα στην εξοχή.

 

Ο μαθητής και οι μαθήτριες της Ε' τάξης

Κακατάτσιος Ηλίας

Δημητρούδη Ισιδώρα

Καρυδιά Χάρις

 

Πρόσθετες πληροφορίες