Άρθρα μαθητών

ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Η Δ' τάξη με το παρακάτω φυλλάδιο ενημέρωσε όλους τους θεατές της παράστασης τους για τους κανόνες του διαδικτύου.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

1. Πρέπει να παίρνουμε άδεια από τους γονείς μας για να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή και να τους ενημερώνουμε για το τι κάνουμε στο διαδίκτυο. Πρέπει να τηρούμε τη συμφωνία που κάναμε σχετικά με το χρόνο χρήσης.

2. Δεν δίνουμε ποτέ τα προσωπικά μας στοιχεία στο διαδίκτυο, διευθύνσεις, τηλέφωνα, τόπο κατοικίας, συνήθειες ή μέρη που συχνάζουμε καθώς και φωτογραφίες.

3. Δεν επικοινωνούμε με αγνώστους. Ούτε ανοίγουμε μηνύματα τους.

4. Επισκεπτόμαστε ιστοσελίδες με περιεχόμενο για άτομα της ηλικίας μας.

5. Δεν λέμε σε κανέναν τους κωδικούς μας.

6. Δεν πρέπει να πιστεύουμε σε ότι βλέπουμε ή διαβάζουμε στο διαδίκτυο, πρέπει την κάθε πληροφορία να την επιβεβαιώνουμε, και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν κάτι είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό. 

7. Σκεπτόμαστε τι ανεβάζουμε στον ιστό γιατί ότι αναρτούμε δεν σβήνει ποτέ ακόμα και αν εμείς το διαγράψουμε σε λίγα λεπτά.

8. Όπως στο φυσικό κόσμο έτσι και στον διαδικτυακό φερόμαστε με ευγένεια δεν ενοχλούμε ή προσβάλουμε κανέναν.

9. Επικοινωνούμε με άτομα που τα γνωρίζουμε και στον πραγματικό κόσμο. Τα άτομα που δεν τα ξέρουμε στον πραγματικό, φυσικό κόσμο είναι άγνωστα, το ίδιο ισχύει και στον διαδικτυακό κόσμο και δεν επικοινωνούμε μαζί τους.

10. Αν κάποιος μας ενοχλήσει, μας κάνει να νιώσουμε άσχημα ή να ντραπούμε στο διαδίκτυο το λέμε στους γονείς μας ή σε κάποιο άλλο πρόσωπο που εμπιστευόμαστε. 

 

Η Δ? τάξη σας εύχεται καλό καλοκαίρι με ασφάλεια παντού και πάντα.

 

Πρόσθετες πληροφορίες