Άρθρα μαθητών

Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ... ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΔΩ

Το σχολείο πάει θέατρο

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 όλες οι τάξεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου επισκεφτήκαμε το Ράδιο Σίτυ στη Θεσσαλονίκη, για να παρακολουθήσουμε την θεατρική παράσταση «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας? θα μείνει εδώ». Εκεί μας υποδέχτηκε χαμογελαστή και μας ενημέρωσε για το έργο η κα. Ιφιγένεια Μανώλα, που κατάγεται από το Αιγίνιο και είναι η παραγωγός της παράστασης. Πρόκειται για μια θεατρική διασκευή του μοναδικού παραμυθιού που έγραψε ο διάσημος συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ με τίτλο «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» 

 prigk1

prigk2

Η ιστορία

Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας ήταν πλέον ένα άγαλμα στο κέντρο μιας μικρής πολιτείας. Όλοι το θαυμάζαν στο πέρασμά τους, όμως αυτό το άγαλμα ζωντάνεψε, μετά από την επίσκεψη ενός μικρού χελιδονιού, δείχνοντας την ευαισθησία της χρυσής καρδιάς του. Οι ήρωες και τα γεγονότα στροβιλίζονται ανάμεσα στον μύθο και τις πραγματικές ανάγκες της ζωής, για να καταλήξουν σ? ένα φινάλε διαφορετικό, απρόσμενο, στολισμένο με τις πινελιές της αισιοδοξίας, που τόσο μας χρειάζεται στις μέρες μας. 

Όλοι μας παρακολουθήσαμε την παράσταση με μεγάλο ενδιαφέρον και θα τη συστήναμε να την παρακολουθήσουν και άλλα παιδιά. Στο δρόμο έξω από τη Θεσσαλονίκη συναντήσαμε από κοντά και τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών των Μαλγάρων, αλλά και της γύρω περιοχής, που επέτρεψαν τη διέλευσή μας μιας και είμαστε σχολείο.    

Ο μαθητής της ΣΤ τάξης

Βασιλειάδης Ανέστης

Πρόσθετες πληροφορίες