Καλώς ήρθατε!

"Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή, με την οποία όλα τα ελεύθερα τα έθνη λάμπουν ."

                                                                                                        ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ

Τελευταίες δραστηριότητες

Αγιασμός 2022-23

Aγιασμός σχολικού έτους 2022-23

 agiasmos22

Σας ενημερώνουμε πως οι πόρτες του σχολείου μας θα ανοίξουν για τους μαθητές και τους γονείς τους την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού που θα γίνει στις 9:00 π.μ. 

Ο διευθυντής      

Αθανάσιος Κουπατσιάρης 

 

 

Αγιασμός σχ. έτ. 2019-20

Ανακοίνωση

agiasmos 19

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός του σχολείου θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 11/9/2019 και ώρα 10:00 π. μ.

                                                                                            Ο Διευθυντής

 

Ώρα για Θέατρο

Ώρα για  θέατρο?.

Στα πλαίσια της θεατρικής Αγωγής, την Δευτέρα  1/4/2019, πήγαμε στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» στο  θέατρο Αριστοτέλειον. 

«Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» είναι ένα παραμύθι που μας προσκαλεί να αφεθούμε στη μαγεία του. Είναι μια ιστορία γνωστή και αγαπημένη, γραμμένη από τον διασημότερο παραμυθά του κόσμου και διασκευασμένη, με αγάπη και ευαισθησία, από τη βραβευμένη Μαριάννα Τόλη. Μέσα από τη ρομαντική ιστορία του Μολυβένιου και της Μπαλαρίνας, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» αγγίζει έννοιες διαχρονικές και πανανθρώπινες, μιλώντας για τη δίχως όρους και όρια αγάπη, για την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της αποδοχής της, για τον σεβασμό και την ειλικρίνεια, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο για να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας. Σε μια εποχή που η τεχνολογία μας φέρνει κοντά, αλλά ταυτόχρονα μας κρατά μακριά από τον εαυτό μας και τους άλλους, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» έρχεται να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να παί-ΖΟΥΜΕ ουσιαστικά και ΜΑΖΙ. Πρόκειται -χωρίς ίχνος υπερβολής- για μια καταπληκτική παράσταση, την καλύτερη ίσως που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα τελευταία χρόνια! Εκπληκτικά σκηνικά, τέλεια μουσική και υποκριτική υψηλού επιπέδου, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό θέαμα που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους...

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, τα παιδιά βίωσαν έντονα συναισθήματα και στο τέλος καταχειροκρότησαν τους πρωταγωνιστές, που απέδωσαν με μοναδικό τρόπο, τη θεατρική προσαρμογή από τη Μαριάννα Τόλη! 

 

 

Τελευταίο άρθρο μαθητών

Επίσκεψη στο Θωρυκτό Αβέρωφ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΩΡΥΚΤΟ ΠΛΟΙΟ
ΑΒΕΡΩΦ


Το ιστορικό θωρηκτό πλοίο Αβέρωφ ήρθε στην πόλη της Θεσσαλονίκης κι έτσι έχουμε την ευκαιρία όλοι να το επισκεφτούμε. Ο Διευθυντής του σχολείου μαζί με το δάσκαλό μας φρόντισαν και προγραμμάτισαν την επίσκεψη των τριών μεγαλύτερων τάξεων στο πλοίο.
Έτσι στις 9/11/17 ξεκινήσαμε για τη Θεσσαλονίκη, φτάσαμε αρκετά νωρίς, γι΄ αυτό κάναμε μια βόλτα στην παραλία της πόλης, στο Λευκό Πύργο, πριν επισκεφτούμε το μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα, το οποίο ήταν εκπληκτικό.
Μετά την ξενάγηση μας εκεί πήγαμε στο Αβέρωφ. Το πλοίο ήταν πραγματικά μοναδικό, τεράστιο και επιβλητικό. Είδαμε τα μεγάλα του κανόνια και τα βλήματα, τους χώρους όπου συγκεντρώνονταν όλοι οι αξιωματικοί και έπαιρναν τις αποφάσεις τους, τους χώρους που κοιμόταν οι ναύτες, τα μαγειρεία, το εκκλησάκι του καραβιού, τους φούρνους, το δωμάτιο του καπετάνιου αλλά και τους άλλους χώρους. Μας έδειξαν διάφορα πράγματα που χρησιμοποιούσαν για τη συντήρηση του πλοίου, αλλά και διάφορα κειμήλιά του.
Τη μεγαλύτερη εντύπωση εκτός όλων των άλλων μου έκανε το αποτύπωμα του Αγίου Γεωργίου πάνω σ' ένα σιδερένιο κουβά για το οποίο μας είπαν πως ήταν ένα θαύμα.
Η επίσκεψη στο Θωρηκτό Πλοίο Αβέρωφ θα μου μείνει αξέχαστη γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να δω από κοντά αυτό το πλοίο με την τόσο μεγάλη ιστορία για την πατρίδα μας.

Ο μαθητής της ΣΤ? τάξης
Γεωργιάδης Αντωνίου Κωνσταντίνος

 

Ιστολόγια Εκπαιδευτικών 

        

 

        

Πρόσθετες πληροφορίες