Δραστηριότητες

Αγιασμός 2022-23

Aγιασμός σχολικού έτους 2022-23

 agiasmos22

Σας ενημερώνουμε πως οι πόρτες του σχολείου μας θα ανοίξουν για τους μαθητές και τους γονείς τους την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου με την τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού που θα γίνει στις 9:00 π.μ. 

Ο διευθυντής      

Αθανάσιος Κουπατσιάρης 

 

 

Αγιασμός σχ. έτ. 2019-20

Ανακοίνωση

agiasmos 19

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός του σχολείου θα υλοποιηθεί την Τετάρτη 11/9/2019 και ώρα 10:00 π. μ.

                                                                                            Ο Διευθυντής

 

Ώρα για Θέατρο

Ώρα για  θέατρο?.

Στα πλαίσια της θεατρικής Αγωγής, την Δευτέρα  1/4/2019, πήγαμε στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουμε τη θεατρική παράσταση «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» στο  θέατρο Αριστοτέλειον. 

«Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» είναι ένα παραμύθι που μας προσκαλεί να αφεθούμε στη μαγεία του. Είναι μια ιστορία γνωστή και αγαπημένη, γραμμένη από τον διασημότερο παραμυθά του κόσμου και διασκευασμένη, με αγάπη και ευαισθησία, από τη βραβευμένη Μαριάννα Τόλη. Μέσα από τη ρομαντική ιστορία του Μολυβένιου και της Μπαλαρίνας, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» αγγίζει έννοιες διαχρονικές και πανανθρώπινες, μιλώντας για τη δίχως όρους και όρια αγάπη, για την αξία της διαφορετικότητας και τη δύναμη της αποδοχής της, για τον σεβασμό και την ειλικρίνεια, ανοίγοντας έναν νέο δρόμο για να εμπνευστούμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά μας. Σε μια εποχή που η τεχνολογία μας φέρνει κοντά, αλλά ταυτόχρονα μας κρατά μακριά από τον εαυτό μας και τους άλλους, «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης» έρχεται να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να παί-ΖΟΥΜΕ ουσιαστικά και ΜΑΖΙ. Πρόκειται -χωρίς ίχνος υπερβολής- για μια καταπληκτική παράσταση, την καλύτερη ίσως που είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα τελευταία χρόνια! Εκπληκτικά σκηνικά, τέλεια μουσική και υποκριτική υψηλού επιπέδου, δημιούργησαν ένα εξαιρετικό θέαμα που ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους...

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, τα παιδιά βίωσαν έντονα συναισθήματα και στο τέλος καταχειροκρότησαν τους πρωταγωνιστές, που απέδωσαν με μοναδικό τρόπο, τη θεατρική προσαρμογή από τη Μαριάννα Τόλη! 

 

Ενημέρωση 2019

 

ΘΕΜΑ: «Ενημέρωση» 

Σας ενημερώνουμε ότι η σχολική μας μονάδα συμμετέχει σε δράσεις που περιέχουν παρουσιάσεις, με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό το οποίο διαβιβάσθηκε αρμοδίως από το Υπ. Υγείας στο Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και εγκρίθηκαν από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (τα αρ.37/30-8-18 και 39/6-9-18 Αποσπάσματα Πρακτικών του ΔΣ του Ι.Ε.Π) και με τα αρ.πρωτ. α)Φ2.157367/Δ7/21-9-2018 και β)Φ2.158415/Δ7/24-9-2018 έγγραφα του ΥΠ.Π.Ε.Θ .

    Οι θεματικοί άξονες των δράσεων με το εγκεκριμένο υλικό είναι:

 α) «Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων» για τις τάξεις Δ',Ε' και ΣΤ' ,για δύο διδακτικές ώρες ανά τάξη και για την περίοδο πρώτου τρίμηνου 2019 .

 β) «Ηλιακή ακτινοβολία-Προστασία(Έξυπνοι στον ήλιο)» για τις τάξεις Α',Β',Γ',Δ',Ε',ΣΤ', για μία διδακτική ώρα και για το δεύτερο τρίμηνο 2019.

γ) «Η αξία της τρίτης ηλικίας-κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και την γιαγιά» για τις τάξεις Ε' και ΣΤ' ,για μία διδακτική ώρα και για το πρώτο εξάμηνο 2019.

 

 

Τίτλος προγράμματος

Τάξεις

Δευτέρα

18/2/2019

Δευτέρα

25/2/2019

1

Οι μαθητές στην χώρα των μικροβίων

Δ

Ε

ΣΤ

2

Ηλιακή ακτινοβολία-προστασία (Έξυπνοι στον ήλιο)

Α

 

 

 

ΜΑΙΟΣ 2019

Β

Γ

Δ

Ε

ΣΤ

3

Η αξία της τρίτης ηλικίας-κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και τη γιαγιά

 

Δευτέρα 11/3/2019

Ε

ΣΤ

 

                                                                               Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

                                                                            ΤΣΙΝΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

«Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο δημοτικό σχολείο»

Αγαπητοί γονείς 

σας ενημερώνουμε ότι μετά την δημοσίευση της νέας υπουργικής απόφασης  θα εφαρμοστεί η δράση με θέμα: «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο δημοτικό σχολείο». Με τη συγκεκριμένη δράση καθιερώνεται η παραμονή των διδακτικών βιβλίωντων μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για δύο (2) τουλάχιστον Σαββατοκύριακα το μήνα, στο σχολείο. Τα διδακτικά βιβλία των μαθητών/τριών θα παραμένουν στο σχολείο την Παρασκευή, πριν από το Σαββατοκύριακο που έχει αποφασιστεί από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, έως την Δευτέρα και θα αποθηκεύονται στα ατομικά ντουλαπάκια της τάξης τους. Επίσης δεν θα ανατίθενται από τους δασκάλους εργασίες ούτε θα προγραμματίζονται επαναληπτικές εμπεδωτικές δοκιμασίες τη Δευτέρα μετά το Σαββατοκύριακο υλοποίησης της δράσης. 

Με βάση τα παραπάνω ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας αποφάσισε την υλοποίηση της δράσης τα παρακάτω Σαββατοκύριακα κατά τα οποία τα διδακτικά βιβλία θα παραμένει στο σχολείο:

Φεβρουάριος: 16-17/02/2019

Μάρτιος: 2-3/03/2019 και 16-17/03/2019

Απρίλιος: 6-7/04/2019 

Μάιος: 11-12/05/2019 και 18-19/05/2019 

Ιούνιος: 1-2/06/2019 

                       Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

  

                        ΤΣΙΝΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Υγιεινή Διατροφή

Συμμετοχή σε Πρόγραμμα υγιεινής διατροφής

Την Δευτέρα 22/10/2018 συμμετείχαμε στο «Πρόγραμμα ενεργειών σωστής εκπαίδευσης ?υγιεινής διατροφής στα Δημοτικά Σχολεία τη χώρας- Διανομή φρούτων στους μαθητές που στοχεύει στην ανάδειξη της υψηλής διατροφικής αξίας των φρούτων στις ηλικίες 6-12 ετών, όπου είναι πλέον απαραίτητα και ωφέλιμα. 

Μέσω του προγράμματος έγινε ενημέρωση από την διατροφολόγο κ. Μαρούδα Κωνσταντίνα για την πυραμίδα της διατροφής και έγινε δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνα) στους μαθητές. 

 mpanana

Πρόσθετες πληροφορίες