Δραστηριότητες

Γιορτή 25ης Μαρτίου από τη Στ' τάξη

Την Τρίτη 24 Μαρτίου τάξη μας είχε αναλάβει την εκδήλωση της 25ης Μαρτίου κι ανάμεσα στ? άλλα παρουσίασε και μια θεατρική παράσταση για να τιμήσει τους ήρωες του 1821, ?Ο ΜΑΤΡΟΖΟΣ?. Ο χρόνος  κύλησε πολύ ευχάριστα για εμάς, άσχετα με το άγχος που μας είχε κυριεύσει. 

Η γιορτή χωριζόταν σε δύο μέρη: ένα βίντεο κι το θεατρικό κομμάτι. Στο βίντεο παρουσιάστηκε το χρονικό της επανάστασης του 1821 από τρεις συμμαθητές μας κι επιλεγμένα επετειακά τραγούδια. Στο υποκριτικό μέρος 

της αγαπημένης μας γιορτής μετουσιώσαμε την ιστορία ενός πρώην καπετάνιου, του Ματρόζου, ο οποίος λίγο ακόμη και θα κατέληγε να ζητιανεύει για να ζήσει, πράγμα που δεν άντεχε καθόλου. Έτσι αποφάσισε να αφήσει την ζωή του στις Σπέτσες, ακόμα και την μονάκριβη εγγονή του, και να ταξιδέψει στην Αθήνα για να συναντήσει τον άνθρωπο του οποίου είχε σώσει τη ζωή στα χρόνια του αγώνα, τον Κωνσταντίνο Κανάρη, τον τότε Υπουργό Ναυτικών της Ελλάδας για να του εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή. Φυσικά, αυτό δεν ήταν όλο. Κάτω από τη σκηνή βρισκόταν και ο Χορός, που αντικατόπτριζε τη σκέψη και τα συναισθήματα των πολιτών που περιβάλαν τους ήρωες. Όπως επίσης μια αέρινη μορφή που αντανακλούσε σε κάθε χρονική στιγμή τη βαθύτερη συνειδητότητα του κεντρικού ήρωα.

 Ήταν μια παράσταση που θα μας μείνει αξέχαστη. Ο σκοπός μας ήταν να συγκινήσουμε τον κόσμο και? από ότι φάνηκε τα καταφέραμε! 

25h2015-1

 

25h2015-3

 

25h2015-4

25h2015-2

Πρόσθετες πληροφορίες