Δραστηριότητες

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ

      Σήμερα, Τετάρτη 3 Ιουνίου, η Τρίτη τάξη του 1ου Δημοτικού σχολείου, επισκεφθήκαμε τον φούρνο του κυρίου Ιωάννη Δημητρούδη, στα πλαίσια του αντίστοιχου μαθήματος στη Γλώσσα.

       Σκοπός μας ήταν να γνωρίσουμε την διαδικασία παρασκευής του ψωμιού, καθώς επίσης και όλες τις εργασίες που προηγούνται, αλλά και αυτές που ακολουθούν.

      Η φιλοξενία του κυρίου Γιάννη και της συζύγου του, κυρίας Χαρούλας, ήταν εξαιρετική. Με πολύ υπομονή μας έδειξαν τα εργαλεία , τα μηχανήματα και τα σκεύη  που χρησιμοποιούν κατά την παρασκευή του ψωμιού, μας είπαν τα υλικά από τα οποία γίνεται το ψωμί καθώς  και την δοσολογία τους και μας εξήγησαν πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν η ποιότητα των υλικών , η σωστή θερμοκρασία και ο σωστός χρόνος που απαιτούνται για να έχουμε εμείς ένα νόστιμο και υγιεινό ψωμί  στο τραπέζι μας. Τέλος μας  έδειξαν τους τύπους ψωμιών αλλά και άλλα αρτοσκευάσματα που είχαν παρασκευάσει και μας κέρασαν κουλούρι και κρουασάν, τα οποία ήταν νοστιμότατα.

        Αφού τους ευχαριστήσαμε για την φιλοξενία γυρίσαμε στο σχολείο μας γεμάτοι νέες γνώσεις, όμορφες εικόνες και νοστιμότατες μυρωδιές!

 

Πρόσθετες πληροφορίες