Άρθρα μαθητών

Επίσκεψη στο Θωρυκτό Αβέρωφ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΘΩΡΥΚΤΟ ΠΛΟΙΟ
ΑΒΕΡΩΦ


Το ιστορικό θωρηκτό πλοίο Αβέρωφ ήρθε στην πόλη της Θεσσαλονίκης κι έτσι έχουμε την ευκαιρία όλοι να το επισκεφτούμε. Ο Διευθυντής του σχολείου μαζί με το δάσκαλό μας φρόντισαν και προγραμμάτισαν την επίσκεψη των τριών μεγαλύτερων τάξεων στο πλοίο.
Έτσι στις 9/11/17 ξεκινήσαμε για τη Θεσσαλονίκη, φτάσαμε αρκετά νωρίς, γι΄ αυτό κάναμε μια βόλτα στην παραλία της πόλης, στο Λευκό Πύργο, πριν επισκεφτούμε το μουσείο του Μακεδονικού Αγώνα, το οποίο ήταν εκπληκτικό.
Μετά την ξενάγηση μας εκεί πήγαμε στο Αβέρωφ. Το πλοίο ήταν πραγματικά μοναδικό, τεράστιο και επιβλητικό. Είδαμε τα μεγάλα του κανόνια και τα βλήματα, τους χώρους όπου συγκεντρώνονταν όλοι οι αξιωματικοί και έπαιρναν τις αποφάσεις τους, τους χώρους που κοιμόταν οι ναύτες, τα μαγειρεία, το εκκλησάκι του καραβιού, τους φούρνους, το δωμάτιο του καπετάνιου αλλά και τους άλλους χώρους. Μας έδειξαν διάφορα πράγματα που χρησιμοποιούσαν για τη συντήρηση του πλοίου, αλλά και διάφορα κειμήλιά του.
Τη μεγαλύτερη εντύπωση εκτός όλων των άλλων μου έκανε το αποτύπωμα του Αγίου Γεωργίου πάνω σ' ένα σιδερένιο κουβά για το οποίο μας είπαν πως ήταν ένα θαύμα.
Η επίσκεψη στο Θωρηκτό Πλοίο Αβέρωφ θα μου μείνει αξέχαστη γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να δω από κοντά αυτό το πλοίο με την τόσο μεγάλη ιστορία για την πατρίδα μας.

Ο μαθητής της ΣΤ? τάξης
Γεωργιάδης Αντωνίου Κωνσταντίνος

Πρόσθετες πληροφορίες