Δραστηριότητες

Αθλητικές δράσεις για την ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού 2016

 

Δράσεις για την ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού

 

Την Δευτέρα 3/10/2016 στο σχολείο μας έγιναν διάφορες δράσεις στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Νιώσε τη  χαρά  της  άθλησης  χωρίς το άγχος της  νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους». Τα παιχνίδια και αθλήματα που  υλοποιήθηκαν από τους μαθητές των τάξεων χωρίστηκαν  σε τρεις κύκλους:

 

1ος  Κύκλος:  Ζωγραφική ? κολάζ ? συνθήματα και έκθεση αυτών στην αυλή του σχολείου

kat St 1

 

 

kat E

kat E 1

 

kat G

 

kat D

 

kat B

PA030100

 

 

2ος  Κύκλος : Αθλητικές δράσεις οι  οποίες χωρίστηκαν σε δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος όλες οι τάξεις συμμετείχαν σε δραστηριότητες από το Kids Athletics σε μορφή κυκλικής εκγύμνασης και προσαρμοσμένες στις δυνατότητες των παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους ώστε να καλλιεργηθεί  σε όλους το συναίσθημα της ικανοποίησης και της θετικής επίτευξης.

Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκαν  παιδαγωγικά ? αθλητικά παιχνίδια ως εξής:

Η Α΄ και η Β΄ τάξη  παρουσίασαν  ένα  παιχνίδι εμπιστοσύνης με στόχο να καταλάβουν ότι για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει όλοι να συνεργαστούν χωρίς εγωισμό .

taji B 2016

 

taji A 2016

 

  Η Γ΄ και η Δ΄ τάξη  παρουσίασαν το παιχνίδι «Αριθμοί».  Οι ομάδες ήταν μεικτές  και δε έγινε καταμέτρηση των πόντων. Στόχος, τα παιδιά να ενθαρρύνουν τους συμπαίκτες τους και να πανηγυρίζουν ομαδικά ανεξαρτήτου αποτελέσματος.

taji G 2016

 

taji D 2016

 

Η Ε΄ και η ΣΤ΄ τάξη  παρουσίασαν το παιχνίδι «Σταθμοί». Οι ομάδες ήταν μεικτές  και δε έγινε καταμέτρηση των πόντων. Ο στόχος ήταν να καλλιεργηθεί στα παιδιά η έννοια της συνεργασίας, να ενθαρρύνουν τους συμπαίκτες τους  και να πανηγυρίζουν ομαδικά ανεξαρτήτου αποτελέσματος

taji E 2016

 

taji St 2016

 

 

 

3ος  Κύκλος: Προβολή της ταινίας «Τα μυαλά που κουβαλάς» (Inside out) με θέμα συναφές με το πνεύμα της ημέρας.

Μετά την ολοκλήρωση όλων των δραστηριοτήτων έγινε απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων σε όλους τους μαθητές.

 

 

 

Πρόσθετες πληροφορίες