Άρθρα μαθητών

Η επίσκεψη της Γ΄ τάξης στο Δημαρχείο

Τη Δευτέρα 7-11-2011,οι μαθητές της Τρίτης τάξης του σχολείου μας επισκεφθήκαμε το Δημαρχείο. Εκεί συναντηθήκαμε με την κα Αντιδήμαρχο και συζητήσαμε για τα προβλήματα του σχολείου μας και του τόπου μας.

Η συζήτηση έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η πρώτη ερώτηση που κάναμε ήταν για το θέμα που μας απασχολεί τόσο πολύ. Πότε δηλαδή ο Δήμος θα ασχοληθεί με την αυλή του σχολείου μας. Η κυρία Αντιδήμαρχος μας απάντησε ότι θα συζητήσει το θέμα με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο και ότι θα στείλει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να δει την αυλή μας. Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει σύντομα και έτσι θα έχουμε μια όμορφη αυλή χωρίς τσιμέντο ώστε να μη χτυπάμε συνεχώς.

Μετά τη ρωτήσαμε αν θα μπορούσε να γίνει ένα πολιτιστικό κέντρο στο Αιγίνιο, όπου τα παιδιά του δημοτικού αλλά και οι έφηβοι θα μπορούν να ασχολούνται με δραστηριότητες όπως σκάκι, πιγκ-πογκ, θεατρική ομάδα και ίσως να δημιουργηθεί μια κινηματογραφική λέσχη. Μας απάντησε ότι θα προσπαθήσουν να χτίσουν τουλάχιστον έναν όροφο στο κτήριο που βρίσκεται πιο πάνω από το σχολείο μας και εδώ και χρόνια δεν έχει χτιστεί από το Δήμο.

Συζητήσαμε ακόμη για το θέμα των σκουπιδιών και για το πού πρέπει οι δημότες να πετάνε τα μπάζα και τα παλιά έπιπλα. Η κυρία Αντιδήμαρχος μας είπε πως πρέπει να ερχόμαστε σε επαφή με αυτούς σε τέτοιες περιπτώσεις.

Παραπονεθήκαμε για τα χαλασμένα παιχνίδια στις παιδικές χαρές και μας διαβεβαίωσε ότι στέλνουν συνεχώς άτομα για να τα φτιάξουν και ότι πρέπει κι εμείς τα παιδιά να τα προσέχουμε ώστε να μη χαλάνε.

Τέλος ρωτήσαμε για τα αδέσποτα σκυλιά που κυκλοφορούν στους δρόμους. Μας είπε ότι σκέφτονται να συνεργαστούν με φιλοζωικές οργανώσεις και μελλοντικά να χτίσουν ένα κυνοτροφείο που θα στεγάζει τα αδέσποτα ζώα.

Όλα αυτά συζήτησε η τάξη μας με την κ. Αντιδήμαρχο και ευχόμαστε πραγματικά ό,τι υποσχέθηκε να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου.

Πρόσθετες πληροφορίες