Άρθρα μαθητών

Πιές κρασάκι, να γίνεις φεσάκι

Επίσκεψη της Β! τάξης στο οινοποιείο του κυρίου Τερζή Σάκη.

Την Πέμπτη , 10 Νοεμβρίου, η τάξη μας επισκέφτηκε το οινοποιείο του κυρίου Σάκη Τερζή για να μάθουμε πώς από το σταφύλι κάνουνε το κρασί.Μας υποδέχτηκαν στην είσοδο ο κύριος Σάκης και η κυρία Νίκη με ένα μεγάλο χαμόγελο.(Κυριάκος)

Στην αρχή είδαμε το πατητήρι κι έπειτα τη δεξαμενή που μαζεύουν το χυμό του σταφυλιού.Ήταν πολύ μεγάλη.(Ανδρέας)

Ο κύριος Σάκης μας έδειξε τα ξύλινα βαρέλια με το καινούριο κρασί. (Στέλιος)

Σε εικόνες μας παρουσίασε πώς καλλιεργείται το αμπέλι και τι εργασίες κάνουν οι άνθρωποι μέχρι να έρθει η ώρα να μαζέψουν τα σταφύλια (τρύγος). (Ηλίας)

Μας άρεσε πάρα πολύ όταν μας έδειξε το πλυντήριο των μπουκαλιών γιατί ξαφνικά μας πιτσίλησε με λίγο νερό.(Κλέντι, Γιώργος, Ισιδώρα)

Όπως άφησε τα μπουκάλια να στεγνώσουν , ο στεγνωτήρας έμοιαζε με σκαντζόχοιρο.(Μαρίνα, Έντρι,Πασχάλης) Βέβαια πριν μπει το κρασί στα μπουκάλια, αυτά απολυμαίνονται.(Χάρις)

Μας εντυπωσίασε το μηχάνημα που σφραγίζει με φελό τα μπουκάλια του κρασιού (Γεωργία,Άγγελος,Μαρία) και το μηχάνημα που ζεσταίνει την ετικέτα και την κολλάει πάνω στο φελό για να μη μπαίνει η υγρασία.(Ανέστης,Γιάννης)

Μας άρεσε πολύ στο οινοποιείο μα πιο πολύ από όλα μας άρεσε το υπόγειο με τα δυο χιλιάδες μπουκάλια.(Νικόλας,Ρέντον,Αλέξης) Εκεί μας εξήγησε ο κύριος Σάκης ότι οι εχθροί του κρασιού είναι η ζέστη, η υγρασία και ο αέρας και μας έδειξε ένα τριπλό θερμόμετρο που έχει στον τοίχο για να ελέγχει αν υπάρχει σταθερή θερμοκρασία ,υγρασία και πίεση του αέρα στο υπόγειο που ωριμάζει το καινούριο κρασί.(Χρήστος,Λάβντος)

Μετά το οινοποιείο ο κύριος Σάκης μας οδήγησε στο καζάνι και μας εξήγησε πως γίνεται και το τσιπουράκι.Η μυρωδιά ήταν δυνατή και κοντέψαμε να μεθύσουμε.(Δέσποινα

Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Σάκη Τερζή που μας δέχτηκε με τόση αγάπη και φροντίδα και ευχαριστούμε και τη συμμαθήτριά μας Χάρις και τη γιαγιά της για τα υπέροχα μουστοκούλουρα που μας πρόσφεραν. Άντε και καλά κρασιά!!!!

Πρόσθετες πληροφορίες